Η ομαδα μας

Η πεποίθησή μας ότι μέσα από την ομαδική δουλειά και συνεργασία, ο κάθε ένας επαγγελματίας από εμάς ξεχωριστά μπορεί να πετύχει τους στόχους του και να είναι δημιουργικός, μας οδήγησε στη δημιουργία  μιας ομάδας ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών και λογοθεραπευτών. Στόχος της ομάδας μας είναι η θεραπεία του ατόμου, μέσα από μια ολιστική ματιά.

20191015_163655

Δάμτσα Δήμητρα, Ψυχολόγος

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Manchester στην Αγγλία. Έπειτα, εξειδικεύτηκα πάνω στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το δεύτερο μεταπτυχιακό μου αφορούσε την Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων, από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το ολοκλήρωσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα την προσωπική μου θεραπεία, μια απαραίτητη διεργασία για την εξάσκηση του επαγγέλματος.
Είμαι πιστοποιημένη να χορηγώ διαγνωστικά εργαλεία μαθησιακών δυσκολιών, όπως το ΑθηνάΤεστ, το Α’ τεστ Σχολικής Ετοιμότητας καθώς και εργαλεία ατομικής αξιολόγησης της νοημοσύνης των παιδιών και εφήβων, όπως το WPPSI-III και το Raven’s educational.
Ως προς την επαγγελματική μου εμπειρία, έχω δουλέψει ως ψυχολόγος σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, στο ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος»,  καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα ψυχολογίας και λογοθεραπείας. Επαγγελματικά εστιάζω στις υπηρεσίες συμβουλευτικής και συμβουλευτικής γονέων, παρέμβασης και αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους.
Εργάζομαι στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στο τμήμα Συμβουλευτικής και είμαι υπεύθυνη του γραφείου μας, κάνοντας συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και γονείς.

Βαρδαλαχάκη Δήμητρα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύομαι στην Συστημική-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία Οικογένειας στο εκπαιδευτικό, θεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη». Παράλληλα με την ειδικότητά μου έχω ξεκινήσει την προσωπική μου θεραπεία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ολοκλήρωση της, καθώς και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ψυχοθεραπευτή. 

Η ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση καθώς και η επαγγελματική μου πορεία εστιάζει στην κλινική πράξη. Η εμπειρία μέσα από την πρακτική μου άσκηση και τους φορείς, με τους οποίους έχω συνεργαστεί, άνοιξε το δρόμο προς την Ψυχοθεραπεία.

Στην ψυχοθεραπεία έχει κανείς την ευκαιρία να επανεξετάσει την προσωπική του ιστορία, να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται, να πάρει απόφαση για τη ζωή του, έχοντας αναλάβει την προσωπική του ευθύνη.
Στις συνεδρίες τις οποίες αναλαμβάνω επικεντρώνομαι στην Ψυχοθεραπεία Συστημικής – Υπαρξιακής προσέγγισης.

ΔήμητραΒ
Ιωάννα

Mπούκη Ιωάννα, Λογοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτος του Queen Margaret University από όπου έλαβα την εκπαίδευση και τον τίτλο της Λογοθεραπεύτριας. Το 2014 ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και επικοινωνιακών διαταραχών. Κατέχω τη Βασική Κατάρτιση PECS και εκπαιδεύομαι συστηματικά στον αυτισμό. Επίσης, ασχολούμαι με την αξιολόγηση, την παρέμβαση και την αποκατάσταση επικοινωνιακών δυσκολιών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Είμαι συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες από το 2014. Παρακολουθώ, συστηματικά, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου της Λογοθεραπείας και μετέχω σε εποπτείες από  Λογοθεραπευτές , Ψυχιάτρους και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.