4 λόγοι για να πείτε ΝΑΙ στην κατασκήνωση!

Τα σχολεία κλείνουν σε λίγες ημέρες και οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά θα ξεκινήσουν..Η κατασκήνωση αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ένα μέρος των διακοπών των παιδιών με πολλά οφέλη. Γιατί λοιπόν να πείτε «ναι» σε μια τέτοια πρόταση;

  • Αυτοεξυπηρέτηση: Τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται. Αυτά που δεν πλένουν τα χέρια τους ή τα δόντια τους στο σπίτι τους, στην κατασκήνωση φέρονται τελείως διαφορετικά καθώς ακολουθούν τους κανόνες που ισχύουν στην ομάδα.
  • Μέρος της ομάδας: Η ομάδα είναι πάνω από όλα! Γίνονται μέρος αυτής και μαθαίνουν να λειτουργούν σε ένα σύνολο.
  • Ψυχαγωγία και άθληση: Κατά τη διάρκεια της μέρας τα παιδιά συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες που δεν αφήνουν περιθώρια ανίας. Επιπλέον είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αφήσουν για ένα διάστημα τις οθόνες (laptop, tablet), να βρεθούν στη φύση και να ψυχαγωγηθούν με δημιουργικές δραστηριότητες.
  • Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης: Τα παιδιά δεν βρίσκονται κάτω από τη γονεϊκή προστασία, επομένως μαθαίνουν να λαμβάνουν δράση  και να διαχειρίζονται θέματα μόνα τους. Λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους χωρίς τις υποδείξεις ή την καθοδήγηση των γονιών τους. Επίσης, στην κατασκήνωση δεν υπάρχουν βαθμοί, καλός ή κακός μαθητής, είναι όλοι ίσοι!

Πηγή: Ζωή στη φύση

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email